vr. Gezondheid Min. ontkent betrokkenheid bij deal met onbetrouwbare gezichtsmaskers

Image source - Pexels.com


Voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ontkent betrokken te zijn bij de controversiële deal over mondkapjes die is bemiddeld door collega-CDA-lid Sywert van Lienden, meldt NU.nl. Eerder op woensdag meldde de Volkskrant dat een sms van De Jonge Van Lienden binnenkwam bij het ministerie van Volksgezondheid.

Uit sms-berichten van het ministerie van Financiën bleek dat toen nog minister van Volksgezondheid De Jonge er bij een hoge ambtenaar van zijn ministerie op aandrong contact op te nemen met Van Lienden omdat hij mondkapjes kon leveren, meldt de Volkskrant. Dat terwijl De Jonge niet verantwoordelijk was voor de aanschaf van beschermingsmiddelen.

De deal met Van Lienden werd controversieel toen bleek dat hij er flink winst mee maakte, terwijl het werd afgeschilderd als een non-profit initiatief om te helpen in een tijd dat er een mondkapjestekort was.

De Jonge zei altijd dat hij geen bemoeienis had met de deal. En dat was geen leugen, benadrukte hij woensdag volgens NU.nl. Desgevraagd wil hij niet uitleggen welk deel van het Volkskrant-artikel onjuist is, daarbij verwijzend naar het lopende onderzoek naar de deal. “Dat onderzoek zal duidelijk maken hoe het is gegaan”, aldus De Jonge.

Vorig jaar juli vertelde De Jonge dat hij berichten van Van Lienden had doorgestuurd naar Martin van Rijn, die verantwoordelijk was voor de inkoop van beschermende kleding.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?