Vluchtvertragingen en annuleringen houden aan terwijl KLM bagage bij klanten probeert te krijgen

Image source - Pexels.com


Sommige reizigers die zaterdag met KLM vlogen, wachten nog steeds op hun koffers. Een staking onder grondpersoneel op zaterdag verstoorde het vluchtschema. Op het vliegveld zijn honderden tassen achtergelaten. De problemen sijpelden door tot maandag, met vertragingen en annuleringen tot gevolg. KLM zegt hard te werken om de achterstand in te halen.

Volgens een woordvoerder van KLM heeft de luchtvaartmaatschappij maandag een aantal vluchten geannuleerd. Meerdere vliegtuigen moesten vanwege capaciteitsproblemen en drukte op Schiphol uitwijken naar de luchthavens Rotterdam en Groningen. Deze vliegtuigen zullen op een gegeven moment terug naar Amsterdam moeten vliegen. Dit zorgde ook voor nieuwe vertragingen.

Vakbonden wijten de staking en de daaruit voortvloeiende chaos aan de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Het grondpersoneel kampt al geruime tijd met personeelstekorten, met gevolgen voor de werkdruk. Toen KLM het personeel liet weten dat een deel van hun werk zou worden uitbesteed aan een concurrerend afhandelingsbedrijf, voegde dat brandstof toe aan het vuur en leidde tot de staking, zeiden vakbonden tegen De Telegraaf. De directie van KLM gaat naar verwachting deze week in gesprek met vakbonden.

De luchtvaartmaatschappij zal met “iets goeds” moeten komen om problemen als dit weekend te voorkomen, aldus FNV-directeur David van de Geer. Als vakbonden en luchtvaartmaatschappij het niet eens worden, lijken nieuwe acties onvermijdelijk.

Zo’n 150 KLM-medewerkers staakten zaterdag, waardoor chaos ontstond op Schiphol. Ongeveer 90 vluchten werden geannuleerd omdat vracht en bagage niet in vliegtuigen werden geladen. De werkonderbreking zorgde voor enorme wachtrijen. Vanwege de drukte heeft de luchtvaartmaatschappij op een gegeven moment reizigers gevraagd niet naar de luchthaven te komen. Ook de op- en afritten van de snelweg A4 richting Schiphol waren een tijd afgesloten.

Volgens Van de Geer heeft FNV nu het mandaat gekregen om namens het personeel te onderhandelen. Waar nodig zal het personeel met ‘klassiek vakbondswerk’ regelmatig proberen verbeteringen te bewerkstelligen, aldus de FNV-directeur, verwijzend naar meer acties.

KLM maakte geen deel uit van de cao die zes andere afhandelaars op Schiphol ondertekenden. In de cao staat dat medewerkers minimaal 14 euro per uur moeten krijgen. KLM betaalt 11,80 euro per uur. Van der Geer voegt toe dat de arbeidsvoorwaarden bij KLM over het algemeen beter zijn dan bij andere afhandelingsbedrijven, waarbij KLM-medewerkers toeslagen en pensioenopbouw krijgen. “Maar KLM moet oppassen”, waarschuwde hij. “De oplossing ligt niet in het inhuren van meer flexwerkers of het inhuren van concurrerende behandelaars.”

De vakbond is van mening dat de afhankelijkheid van KLM van staatssteun door de coronacrisis geen verschil hoeft te maken in de verhoging van de lonen van het grondpersoneel. Door de crisis zijn de salarissen nu al twee jaar bevroren. Met de stijgende inflatie wordt het voor mensen met lagere lonen steeds moeilijker om rond te komen. Dit plaatst KLM in een lastig parket. Enerzijds moet er bezuinigd worden. Anderzijds moet er geïnvesteerd worden om de boel draaiende te houden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?