Veel contactberoepen blijven ondanks lockdown gewoon doorwerken

Image source - Pexels.com


Veel kappers, nagelstylisten en masseuses blijven werken ondanks de harde lockdown waardoor niet-medische contactberoepen worden gesloten. Een op de zeven Nederlanders heeft de komende weken nog een afspraak bij een van deze diensten, meldt Hart van Nederland.

Het televisieprogramma ondervroeg een representatieve groep van 3.200 mensen in zijn opiniepanel. Het bleek dat de bereidheid om aan deze sluiting te voldoen relatief laag is: 42 procent van de respondenten zegt dat ze overwegen een afspraak te maken om hun haar te laten knippen of nagels te laten doen met een professional die nog steeds in het geheim opereert.

Inwoners van Nederland die wanhopig op zoek zijn naar een knipbeurt maar zich ook aan de regels willen houden kunnen toch de grens over naar Duitsland of België om een ​​salon te bezoeken. De grenzen zijn niet gesloten. Al riep premier Mark Rutte wel iedereen op om frivole redenen de grenzen niet over te steken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?