VDL-productie zwaar getroffen door cyberaanval

Image source - Pexels.com


Cyberaanvallers vielen donderdag het Eindhovense industriële concern VDL aan. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat de computerhack de algemene zaken van het bedrijf beïnvloedt. Op verschillende locaties is productie niet of slechts gedeeltelijk mogelijk.

Veel meer kan de woordvoerder nog niet zeggen over de zaak en de impact van de aanslag. “Sommige activiteiten kunnen doorgaan, andere niet”, zeiden ze.

105 bedrijven vallen onder de VDL-vlag. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te zeggen welke bedrijven wel en welke niet worden getroffen door de cyberaanval. Ook is onduidelijk of en hoeveel medewerkers naar huis kunnen worden gestuurd omdat ze niet kunnen werken.

Bij VDL werken ruim 15.000 mensen in 19 landen. Het bedrijf is actief in het ontwikkelen, produceren en verkopen van benodigdheden, bussen en eindproducten. VDL assembleert ook personenauto’s bij VDL Nedcar in het Limburgse Born. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in vier divisies: Toelevering, Automontage, Bussen en Eindproducten. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van 4,7 miljard euro.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?