Vakbond dreigt met ‘hete zomer’ als Schiphol arbeidsomstandigheden niet verbetert

Image source - Pexels.com


Vakbond FNV voorspelt een “hete zomer” op Schiphol als luchthavenchef Dick Benschop de arbeidsomstandigheden van het personeel niet verbetert. Volgens de vakbond is het essentieel dat er voor de zomer een akkoord wordt bereikt waarin de luchthaven tegemoet komt aan de eisen van de werknemers.

Het eisenpakket van de vakbond houdt onder meer in dat de luchthaven voldoende medewerkers moet aannemen om het werk te doen. FNV dringt ook aan op een eenmalige vakantiepiektoeslag van 200 euro per week voor medewerkers in bagageafhandeling, beveiliging en schoonmaak. Ook moeten beveiligers in de zomerperiode minimaal tien aaneengesloten vakantiedagen kunnen opnemen.

Volgens FNV-campagneleider Joost van Doesburg negeert Schiphol al maanden waarschuwingen van de werkvloer. “In plaats van de oorzaken aan te pakken, verwerpt het deze waarschuwingen als stemmingsverhogend”, zei hij.

Door de chaos op Schiphol de afgelopen anderhalve week van de meivakantie vindt FNV het “duidelijk” dat Schiphol haar beleid niet op orde heeft. Ook Van Doesburg verwees dinsdag naar de excuses van Benschop. “De belofte van Dick Benschop gistermiddag om honderden extra beveiligers in te huren klinkt mooi, maar de problemen zijn breder dan alleen beveiliging. Maar als hij het echt meent, dan gaan wij als FNV optimistisch de onderhandelingen in.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?