Vakantiedrukte op Schiphol terwijl KLM-grondpersoneel staakt


De vertrek- en aankomsthallen van Schiphol Airport zijn drukker dan normaal als de meivakantie begint, meldt de luchthaven op haar website. De luchthaven verwacht zaterdag rond het middaguur een piek in reizigers en de komende weken een groter aantal mensen.

Zaterdagochtend stond het vliegveld echter al vol met mensen. Passagiers die in hun aangewezen vertrekhallen arriveerden om in te checken, werden tweemaal omgeleid door het luchthavenpersoneel.

Reizigers ondervroegen herhaaldelijk luchthavenpersoneel toen de rijen mensen onrustig werden. Een oudere vrouw in een van de rijen ging buiten op een plantenbak zitten en zei dat ze zich flauw voelde. “Gaan we de vlucht missen?” vroeg een kind in het Nederlands.

De luchthaven kondigde ook mogelijke vertragingen en annuleringen aan als gevolg van een plotselinge staking van het grondpersoneel van KLM, dat verantwoordelijk is voor het laden en lossen van vliegtuigen. Reizigers kregen het advies om minimaal drie uur voor hun vlucht aan te komen.

Lees ook:  Door krapte op de arbeidsmarkt zijn plannen Rutte IV moeilijk uitvoerbaar: Planbureau

Een medewerker van Schiphol die niet bij naam genoemd wilde worden, vertelde aan NL Times: “Deze regel komt uit de staking, maar de arbeiders hebben het afgeblazen. Ze stopten met de staking en gingen weer aan het werk. Dat helpt.” Het einde van de staking is echter niet officieel aangekondigd door de luchthaven.

Schiphol verwacht tot 8 mei dagelijks 174.000 reizigers van de luchthaven gebruik te maken. Ook Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport voorspelden drukte vanwege de feestdagen. Eindhoven Airport voorspelde zo’n 100.000 reizigers per week, terwijl Rotterdam The Hague Airport in de periode van 25 april tot 8 mei verwacht dat 89.000 mensen gebruik zullen maken van de luchthaven.

De meivakantie begint officieel op 30 april.

Plaats een reactie