Utrecht verandert sloten van restaurant dat Covid-toegangspas weigert te controleren

Image source - Pexels.com


De gemeente Utrecht veranderde de sloten van WAKU WAKU op Vredenburg nadat het veganistische restaurant weigerde de coronavirustoegangspas van klanten te controleren en weigerde te luisteren naar het bevel van de gemeente om maandag gesloten te blijven. Dinsdag verzamelde zich opnieuw een groep demonstranten bij het restaurant. Ook de politie was ter plaatse, meldt RTV Utrecht.

Volgens de gemeente heeft zij donderdag een eerste gesprek gehad met de eigenaar van WAKU WAKU, waarbij de eigenaar zei uit principe de toegangspassen voor het coronavirus niet te controleren. Er klonk “een intimiderende toon richting de aanwezige handhavers”, aldus de gemeente.

Toen handhavers zaterdag naar het restaurant gingen, de eerste dag dat coroanvirustoegangskaarten verplicht waren in de horeca, ontdekten ze dat het restaurant inderdaad de klantenkaarten niet controleerde. Maandag besloot de burgemeester dat het restaurant moest sluiten wegens het overtreden van de coronavirusregels.

Maar het restaurant negeerde die bestelling en ging open. Ongeveer 75 demonstranten verzamelden zich buiten WAKU WAKU om ervoor te zorgen dat het restaurant niet gedwongen werd te sluiten. De politie wilde niet dat het escaleerde en besloot daarom geen mensen uit het restaurant te verwijderen.

De gemeente heeft daarom dinsdag besloten om de sloten van WAKU WAKU te vervangen. “De horeca is gesloten omdat gasten niet om een ​​toegangspas voor het coronavirus worden gevraagd. Als de ondernemer aangeeft dit te zullen doen, en dit aannemelijk maakt, kan de sluiting worden opgeheven”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen RTV Utrecht.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?