Universiteiten en organisaties eisen investeringen in onderwijs

Image source - Pexels.com


De kwaliteit van het wetenschappelijk onderwijs gaat achteruit, stellen bestuurders van 18 organisaties en 14 universiteiten in een brief aan het AD. Ze eisten substantiële investeringen in academisch onderwijs en dreigden met actie als dat niet gebeurt.

“Accountantskantoor Pricewaterhouse Coopers verklaarde afgelopen maart dat een extra investering van 1,1 miljard euro hard nodig is”, schreven de directeuren. “Als die forse investering van minimaal 1,1 miljard euro niet wordt gedaan, is dat voor ons het signaal om vervolgacties te starten.”

Ze beweerden dat het budget per student van universiteiten ‘alarmerend diep’ was gedaald, waardoor er te weinig ruimte was voor kwalitatief academisch onderwijs en onderzoek van docenten. Universiteitspersoneel zou ook 30 procent overuren per week maken, wat “het niveau van ons onderwijs bedreigt en ervoor zorgt dat steeds meer jonge mensen de wetenschap verlaten”.

Ook de druk op studenten is volgens scholen enorm, mede door schulden en de druk om snel af te studeren. Daarom vroegen de bestuurders de vormende partijen om “breed te investeren in onderwijs en onderzoek en innovatie om te kiezen voor meer vaste financiering en structureel te investeren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?