Uber pikt een deel van de nieuwe brandstoftoeslag voor chauffeurs op

Image source - Pexels.com


Het Amerikaanse ride-hailingplatform Uber verhoogde stilletjes zijn tarieven met 50 cent om chauffeurs te helpen met de “hogere operationele kosten” veroorzaakt door gestegen brandstofprijzen. Maar Uber steekt tot een kwart van dat extra geld op, zegt Edgar Kan van de stichting voor zzp-chauffeurs SvZC tegen BNR.

“We verliezen ongeveer 40 euro extra per week door de hoge brandstofprijzen”, zei Kan. De tariefsverhoging, die op 11 maart werd doorgevoerd, zou dat moeten compenseren. Maar nadat Uber zijn deel heeft genomen, dekt het verhoogde tarief slechts ongeveer de helft van de extra brandstofkosten, zei Kan.

De SvZC wil dat Uber chauffeurs volledig compenseert voor de hoge benzineprijs, of in ieder geval dat de tariefverhoging volledig naar de chauffeurs gaat. Uber zelf heeft niet direct last van de gestegen benzineprijs, zegt Kan. Een vergelijkbare tariefverhoging in de Verenigde Staten gaat volledig naar de chauffeurs, voegde hij eraan toe op basis van berichten in onder meer de New York Post.

Uber vertelde BNR dat de prijsverhoging bedoeld is om chauffeurs te helpen met de hogere operationele kosten, waaronder brandstof. Een eerdere prijsstijging van 7% eerder dit jaar kwam ook de meerderheid van de chauffeurs ten goede, zei een woordvoerder van het taxibedrijf. Uber denkt dat elektrisch rijden op de lange termijn de beste oplossing is en zei dat het bestuurders zou helpen die die overstap willen maken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?