Tunnel Rotterdam A4 urenlang dicht vanwege personeelstekort verkeersploeg

Image source - Pexels.com


De Ketheltunnel op de A4 is maandag bijna de hele ochtendspits afgesloten geweest, waardoor er flinke vertraging is ontstaan ​​rondom Rotterdam. Er was niet genoeg personeel om de tunnel veilig te openen nadat twee medewerkers zich ziek hadden gemeld, aldus Rijkswaterstaat.

Om 8.30 uur ging de tunnel richting Den Haag weer open en korte tijd later ging de tunnel richting Rotterdam open. Desondanks waarschuwde reizigersorganisatie ANWB dat het verkeer rond Rotterdam nog wel even druk zal zijn.

Volgens Rijkswaterstaat hebben zich maandagochtend twee medewerkers, waaronder de tunnelbeheerder, ziek gemeld. Rijkswaterstaat kon de vervanging niet op tijd regelen om de tunnel open te houden. Medewerkers van de volgende ploeg kwamen eerder binnen, zodat de tunnel weer open kon. De Ketheltunnel wordt dag en nacht bediend vanuit de centrale van Rijkswaterstaat in Rhoon en bewaakt door een tunneloperator, aldus NU.nl. Zonder het personeel kan Rijkswaterstaat de veiligheid in de tunnel niet garanderen.

De afsluiting zorgde voor files rond Rotterdam en elders in Zuid-Holland, met name op de snelwegen A4 en A16. Het verkeer moest tijdelijk omrijden op de A13 en A20.

Rijkswaterstaat gaat ervan uit dat het personeelstekort door ziekte een eenmalig incident is en verwacht dit seizoen geen verdere tunnelafsluitingen, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. De woordvoerder ontkent dat de verkeersleiding binnenkomt met een algemeen personeelstekort.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?