TUI vliegt met lege vliegtuigen tussen Schiphol en Eindhoven airport


Reisorganisatie TUI vliegt “meerdere keren per week” met een leeg vliegtuig van Schiphol naar Eindhoven Airport en terug. Dit gebeurt al sinds de start van het zomerseizoen en duurt tot eind oktober, zegt een woordvoerder van TUI op de luchthaven in Eindhoven na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad. Critici vinden dat het vanuit duurzaamheidsoogpunt niet mag worden toegestaan ​​om lege vliegtuigen over de korte afstand te verplaatsen.

TUI heeft geen basis in Eindhoven en daarom moet er een leeg vliegtuig komen van Schiphol om reizigers op te halen om hun reis naar hun eindbestemming voort te zetten. Op de terugweg worden ook passagiers afgezet in Eindhoven, waarna het lege vliegtuig teruggaat naar Schiphol.

Dick Veenstra, voorzitter van het Eindhovens Bewonersplatform Woensel-Noord, noemde dit “not done”. “En ik denk dat daar veel maatschappelijk draagvlak voor is. Het is een beetje tegenstrijdig om zo’n korte vlucht te plannen terwijl we het aantal vluchten willen verminderen.” Volgens Veenstra kunnen reizigers beter vanaf Schiphol vliegen en daar bijvoorbeeld met de trein of bus heen.

Lees ook:  Waarschijnlijk geen bericht over maskerdeal voor zomerreces

Plaats een reactie