Treinverkeer weer op de rails na zondagstop

Image source - Pexels.com


Treinen rijden maandagochtend weer vrijwel normaal, nadat zondag een grote IT-storing het treinverkeer in Nederland lange tijd tot stilstand heeft gebracht. “Hier en daar viel een trein af, maar in principe zijn we weer normaal gestart”, zegt een woordvoerder van de NS. Ook de NS Reisplanner beschikt volgens hem over de juiste gegevens.

De woordvoerder zei dat mensen misschien nog een paar problemen opmerken van de ellende van zondag. Zo kunnen treinen op een bepaald traject langer of korter zijn dan reizigers gewend zijn. Ook kan het type trein afwijken van wat normaal gesproken op een traject rijdt.

De storing deed zich zondagochtend laat voor en had volgens NS gevolgen voor het systeem dat de actuele dienstregelingen voor treinen en personeel maakt. Aan het eind van de dag was het probleem verholpen, maar het heeft NS veel moeite gekost om alles draaiende te krijgen. Pas maandag reden de eerste treinen weer vanaf 01:00 uur.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?