Treinen rijden vandaag volgens de dienstregeling van Koningsdag

Image source - Pexels.com


Omdat veel mensen met het openbaar vervoer naar Koningsdag in het hele land gaan, rijden de treinen vandaag volgens een speciale dienstregeling. De meeste festiviteiten zijn goed bereikbaar met de trein, maar treinen kunnen op andere tijden dan normaal vertrekken, waarschuwde NS. Check dus voor vertrek de reisplanner.

NS rijdt langere en soms meer treinen naar populaire Koningsdagbestemmingen. In sommige gevallen vertrekken treinen op een ander tijdstip of vanaf een ander perron dan gebruikelijk. Reizigers moeten mogelijk ook overstappen op stations waar dat normaal gesproken niet hoeft.

“Plan je reis van tevoren in de NS-app”, zegt de Nederlandse Spoorwegmaatschappij. “Houd rekening met extra drukte in de stations en treinen.”

Om veiligheidsredenen zijn de treinstations Amsterdam RAI en Amsterdam Sciencepark op Koningsdag gesloten. Reizigers kunnen in plaats daarvan naar de stations Amsterdam Zuid of Amsterdam Amstel gaan.

Op de treinstations en in de treinen is op Koningsdag geen alcohol toegestaan. Het alcoholverbod geldt tot donderdag 7.00 uur. Ook winkels op de stations verkopen geen alcoholische dranken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?