Transavia-medewerkers hekelen ‘chaos’ door gebrek aan bagageafhandelaars

Image source - Pexels.comFoto: Depositphotos.com

Medewerkers van budgetmaatschappij Transavia hebben formeel geklaagd over de ‘chaos’ die de afgelopen weken is ontstaan ​​door een gebrek aan bagageafhandelaars.

In een brief aan luchtvaartmaatschappijen bekritiseren FNV-vakbondsleden het besluit van Transavia om diensten van Viggo te contracteren in plaats van gebruik te blijven maken van de eigen bagageafhandelingsservice van KLM. Zij stellen dat ‘Viggo geen enkele ervaring heeft op Schiphol en heeft bewezen niet in staat te zijn vliegtuigen af ​​te handelen’.

Compensatiekosten, bijvoorbeeld voor het doorsturen van bagage naar bestemmingen van reizigers, zijn volgens hen in een stroomversnelling geraakt, en als de kostenbesparingsoefeningen van de luchtvaartmaatschappij worden voortgezet, denken ze dat de reputatie van Transavia als goed werkgever in gevaar kan komen.

Lange wachttijden voor bagage aan het einde van reizen hebben veel passagiers gefrustreerd gemaakt, met een man die onlangs zo heftig reageerde na uren rond te hebben gestaan ​​dat hij werd gearresteerd.

Vakbond FNV heeft Transavia opgeroepen om binnen twee weken met oplossingen voor de problemen te komen. Transavia wil tot nu toe geen commentaar geven.

DutchNews.nl heeft Viggo gevraagd om een ​​reactie op de beschuldigingen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?