Transavia annuleert enkele vluchten vanwege personeelstekort

Image source - Pexels.com


Transavia zal de komende weken “een aantal vluchten” moeten annuleren vanwege personeelstekorten, zegt topman Marcel de Nooijer tegen het Parool. Hij zei niet hoeveel vluchten, maar de luchtvaartmaatschappij hield de afgelopen maanden 0,5 procent van haar vluchten aan de grond vanwege personeelsproblemen.

De luchtvaartmaatschappij heeft zich zo goed mogelijk voorbereid op de aankomende vakantieperiode. “Maar we hebben ook te maken met het algemene personeelstekort en de nasleep van corona”, aldus De Nooijer.

Transavia heeft al 500 nieuwe medewerkers aangenomen, waarvan er al 260 aan het werk zijn. Maar ook veel medewerkers vertrekken vanwege vacatures elders, het ziekteverzuim is nog steeds hoog en veel bemanningsleden hebben de verplichte opleiding niet afgerond vanwege eerdere coronabeperkingen, aldus de CEO.

Ondanks het personeelstekort en de aan de grond gehouden vluchten verwacht Transavia een goed jaar als mensen na de pandemie weer gaan reizen. “De vooruitzichten voor dit jaar zijn goed”, aldus De Nooijer. “Sinds de coronavirusbeperkingen zijn opgeheven, hebben reizigers veel vertrouwen. In de eerste dagen van de oorlog in Oekraïne was men wat huiverig, maar dat ebde na een week of twee weg.”

Schiphol en FNV waarschuwden al voor problemen op de luchthavens omdat het aantal reizigers snel stijgt en vacatures onvervuld blijven. FNV waarschuwde voor lange wachtrijen bij check-in, security en paspoortcontroles. De vakbond maakte zich ook zorgen over de bagageafhandeling.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?