Tienvoudige toename aantal life coaches in Nederland

Image source - Pexels.com


Het aantal life coaches is in Nederland de afgelopen jaren enorm toegenomen. De Kamer van Koophandel (KVK) meldt dat het aantal geregistreerde personen als lifecoach de afgelopen acht jaar meer dan vertienvoudigd is. Een life coach is iemand die mensen begeleidt bij het bereiken van persoonlijke doelen.

Op 1 januari 2013 stonden 478 mensen als lifecoach ingeschreven bij de KVK. Op 1 november van dit jaar waren dat er 5.071. De meeste bevinden zich in de Randstad, voornamelijk in Amsterdam en Utrecht. In beide steden zijn bijna 500 life coaches actief. Ruim twee op de drie zijn vrouwen.

“Ook zien we dat zowel de vraag als het aanbod van coaches sterk toenemen”, zegt bestuurslid Miriam Oude Wolbers van de Nederlandse Vereniging van Beroepscoaches in een toelichting. Volgens haar wordt het voor mensen steeds moeilijker om de juiste coach te vinden omdat het geen beschermd beroep is. “Het is goed om je in ieder geval te verdiepen in de achtergronden, coachopleidingen en certificeringen van je coach”, aldus Oude Wolbers.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?