Tientallen arrestaties bij poging tot kraakpand tijdens woningprotest Amsterdam

Image source - Pexels.com


De politie heeft zondagavond tientallen arrestaties verricht na het drukbezochte woningmarktprotest in Amsterdam. De groep verdachten probeerde volgens de politie een pand te kraken.

Volgens een politiewoordvoerder splitste de groep zich van de andere demonstranten toen de protestmars op de Dam arriveerde. “Ze gebruikten geweld tegen de politie en probeerden barricades op te werpen. De groep was omsingeld voordat ze een gebouw aan de Gravenstraat konden kraken”, aldus de politie.

Agenten hielden stand en probeerden in te sluiten, maar de groep probeerde de politie tegen te houden, aldus de woordvoerder. Straten in de omgeving, zoals de Nieuwezijds Voorburgwal bij Magna Plaza en de Eggertstraat achter de Nieuwe Kerk, zijn door de politie afgesloten, meldt AT5. “We hebben ze ingesloten en allemaal gearresteerd.”

Hij benadrukte dat de gedetineerden aanhangers zijn van de kraakbeweging, en in die zin los staan ​​van de grote groep demonstranten die demonstreerden voor betere huisvestingsmogelijkheden. De arrestaties werden verricht nadat de demonstratie voorbij was en de meeste demonstranten naar huis waren gegaan.

Onder de demonstranten die om 19:15 uur nog aanwezig waren, waren mensen die bivakmutsen droegen, met stokken zwaaiden en opriepen tot een einde aan het etablissement, aldus AT5. Ze riepen ook leuzen als: “Hurken zal doorgaan!”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?