Thuiswerken en studeren om onderdeel te worden van de postpandemische norm

Image source - Pexels.com


Als gevolg van de coronavirusbeperkingen zijn Nederlanders van plan om na het einde van de pandemie thuiswerken en online vergaderen te structureren in het dagelijks leven. Dit leidt tot minder verkeersopstoppingen, vooral tijdens de spits, en heeft invloed op hoe vaak mensen gebruik maken van het openbaar vervoer.

Ook studeren studenten vaker vanuit huis. Volgens het Kennisinstituut Mobiliteitsbeleid (KiM) zegt 25 tot dertig procent van de leerlingen in het voortgezet en hoger onderwijs te verwachten ook na het einde van de coronamaatregelen thuis les te blijven volgen.

Iets meer dan de helft van de werkende Nederlanders heeft in de coronaperiode al thuis gewerkt en vergaderd op afstand, zegt het KiM. Er zijn echter grote verschillen in de manier waarop werkgevers thuiswerken faciliteren. Er zijn weinig belemmeringen voor mensen met een kantoorbaan, maar het is voor ongeveer de helft van de beroepsbevolking niet mogelijk gebleken om hun werk thuis uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?