Three Little Birds halen het nieuwe Ajax-tenue

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com

 

Ryan Gravensberch aangekleed Foto: met dank aan Universal Music Group

Het door Bob Marley geïnspireerde nieuwe shirt van de Amsterdamse voetbalclub Ajax dat vrijdag werd gepresenteerd, is in één dag uitverkocht.

Het ontwerp van het derde tenue van de club voor het seizoen 2021/2022, een deal tussen Adidas, de club en de Marley-familie, heeft rode, gele en groene accenten en drie kleine vogels geborduurd net onder de kraag op de achterkant van het shirt ter referentie naar het iconische nummer van Bob Marley.

Het verhaal gaat dat Ajax-fans Three Little Birds ter harte namen tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Cardiff FC. Toen ze aan het einde van de wedstrijd moesten wachten voordat ze de tribune verlieten, speelde de stadion-dj het voor hen om de tijd te verdrijven. Het is sindsdien het volkslied van de club geworden. In 2018 kwam Ky-mani Marley, de zoon van Bob Marley, naar het Ajax-stadion om het lied voor een enthousiast publiek te zingen.

Ajax-commercieel directeur Menno Geelen zei dat de club had verwacht dat fans enthousiast zouden zijn over het nieuwe tenue, maar dat de verkoop boven verwachting was. ‘We hebben op één dag een recordaantal shirts verkocht, vier keer zoveel als elk ander Ajax-shirt tot nu toe. Het is uniek’, zegt Geelen.

Naar verluidt zijn tienduizenden shirts door fans weggekaapt.

De dochter van Bob Marley, Cedella Marley, zei dat ze ‘niet ontroerd was’ dat het lied in het volkslied van de club was gemaakt. ‘Voetbal was alles voor mijn vader..en om zijn woorden te gebruiken.. ‘voetbal is vrijheid’.

 

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?