Tata Steel belooft vermindering van luchtverontreinigende stoffen; Beloften om CO2-neutraal te gaan

Image source - Pexels.com


Hans van den Berg, CEO van Tata Steel Netherlands, plaatste zaterdag een paginagrote advertentie in de Telegraaf om te beloven dat het staalbedrijf ingrijpende veranderingen zal doorvoeren om gezondheidsrisico’s en zorgen in het gebied rond de staalfabriek in IJmuiden aan te pakken. De CEO reageerde op een zeer kritisch rapport van het RIVM, dat ertoe leidde dat lokale politici zeiden dat ze liever het einde zouden zien van de economische voordelen van Tata Steel in hun regio, in plaats van te blijven lijden onder de gezondheidsgevolgen die daaruit voortvloeien. .

“Als inwoner van Beverwijk-West en vader van drie kinderen begrijp ik de grote zorgen over emissies en de gevolgen daarvan volledig. Daarom wil ik vandaag een overeenkomst met u sluiten. Tata Steel gaat veranderen. Dat garandeer ik Ik zal er persoonlijk alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Daar mag je me aan houden”, aldus Van den Berg.

In de advertentie noemt hij eerder aangekondigde maatregelen van 300 miljoen euro die het bedrijf neemt om de overlast te beperken. “De eerste effecten hiervan zijn al merkbaar. In 2023 is de uitstoot van stof in de directe omgeving met 65 procent verminderd.” Binnen vier jaar wordt een reductie van de fijnstofemissie met 35 procent en een reductie van 55 procent van de uitstoot van zware metalen beoogd.

Van den Berg benadrukte dat een toekomst zonder staal “niet kan bestaan”, maar die toekomst zal er heel anders uitzien in IJmuiden dat “CO2-neutraal en met veel minder overlast voor het milieu” zal worden. Hij benadrukte dat het bedrijf verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn rol.

“We accepteren de ernst van de bevindingen van het RIVM en de andere onderzoekers, nemen het heel serieus, en we begrijpen heel goed de onvrede die in de samenleving heerst. Maar het zal beter worden. Ik garandeer het.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?