Supermarkt Amsterdam biedt gratis boodschappen, levenscoach aan gezinnen die het moeilijk hebben


In de Wildemanbuurt in Amsterdam Nieuw-West is dinsdag een nieuwe, extra bijzondere supermarkt geopend. De Fris Supermarkt biedt gratis boodschappen aan voor kwetsbare gezinnen, met als enige voorwaarde dat ze ook de hulp accepteren van een life coach van Studiezalen, de stichting achter Fris, meldt het Parool.

Fris, wat zich vertaalt naar “vers” in het Engels, staat voor de verse producten en de verse start waarmee de supermarkt gezinnen hoopt te helpen. Alles begint met boodschappen, zegt Studizalen-oprichter Abdelhamid Idrissi (33) tegen de krant. “Die stress willen we elke dag wegnemen. We bezorgen je een nachtje slapen. Dat is het begin. Mensen moeten leven, niet alleen overleven.”

Studiezalen, dat in 2010 begon als een paar kamers voor kwetsbare kinderen om hun huiswerk te maken, financiert de supermarkt via crowdfunding en donaties van andere lokale bedrijven, waaronder Vomar, Bakkerij Metalsa, fruitteler Jan Oskam, TommyTomato en slagerij Kaddour. meer. De schappen van Fris staan ​​vol met alles wat je in andere supermarkten vindt, van pasta tot babyluiers tot fietssloten. Maar waar ze eigenlijk vol mee zitten, zijn verhalen, zei Idrissi tegen de krant.

Lees ook:  Online Black Friday-aankopen breken Nederlands record, zegt betalingsverwerker

“Hier staan ​​allerlei verhalen. Als we horen dat kinderen zonder ontbijt naar school gaan, zorgen we voor ontbijt. We zien dat kinderen in onze studeerkamers toiletpapier mee naar huis nemen, dus zorgen we voor toiletpapier. Of mensen voelen zich niet fris en willen er representatief uitzien voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Dus zorgen we voor tandenborstels, shampoo en haargel.”

Fris is geen voedselbank, benadrukte Idrissi. “We hebben geen bewijs van armoede nodig, we zien de armoede elke dag in onze studiezalen. We delen ook niet twee keer per week pakketten uit, maar mensen kunnen hier elke dag zelf komen winkelen. Dat is gebaseerd op vertrouwen. En we bewaren ze voor begeleiding.”

Studiezalen life coaches helpen mensen met veel dingen, van het zoeken naar een baan of stage tot het aanmelden voor de juiste secundaire arbeidsvoorwaarden of het vinden van de juiste voorzieningen. In het ene gezin helpen ze met een kind dat gepest wordt, in een ander met verslavingsproblematiek. De zorg is zo veel mogelijk maatwerk, aldus Idrissi.

Lees ook:  Hoog energielabel steeds belangrijker voor woningzoekenden: Kadaster

Fris en Studiezalen ondersteunen momenteel 80 gezinnen in Nieuw-West. “De vraag is veel groter, maar of we meer gezinnen kunnen helpen, hangt af van of we meer sponsoring kunnen krijgen”, zei Idrissi.

Plaats een reactie