Studentenhuisvester frustreerde regering die bouw van 2500 appartementen blokkeerde

Image source - Pexels.com


Studentenhuisvester DUWO is boos dat het ministerie van Infrastructuur plannen voor de bouw van 2500 nieuwe studentenappartementen in Kronenburg blokkeert, meldt AT5.

De appartementen zouden worden gerealiseerd op de campus Uilenstede bij Schiphol. Ambtenaren zeiden dat ze bezorgd zijn dat het geluid van vluchten die over het gebouw gaan te luid zal zijn voor studenten.

Studenten die al in het gebied hebben gewoond, zeiden dat het geluid van de vliegtuigen acceptabel is. “Als je er echt last van hebt, doe dan de deur maar dicht; zo erg is het echt niet”, zegt een bewoner. “Ik denk dat het woningtekort erger is dan een paar vliegtuigen”, voegde een ander eraan toe.

Uit de Nationale Studentenmonitor bleek dat er dit jaar alleen al in Amsterdam een ​​woningtekort was van 6.600 kamers. De verwachting is dat dat aantal over zeven jaar zal oplopen tot 21.700 als er niet meer woningen worden gebouwd om de woningnood tegen te gaan.

Elk jaar komen er meer internationale studenten naar Amsterdam en andere steden in Nederland. en volgend jaar zal dat waarschijnlijk niet anders zijn. “We hebben internationale studenten die in de zomer naar Nederland komen en op straat slapen”, zegt Job Vermaas van studentenvakbond ASVA.

“Zelfs met de verwachte maatregelen om de instroom van internationale studenten te reguleren, blijft de woningnood zichtbaar. De 2.500 nieuwe appartementen zijn hard nodig”, zegt bestuursvoorzitter Heleen de Vresse van Duwo. Het besluit van de regering om de bouw van de appartementen te blokkeren, druist in tegen hun beweringen om het woningtekort te willen oplossen, zei De Vresse. “De crisis vereist om te denken in mogelijkheden en niet in beperkingen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?