Studenten die het meest geneigd zijn om hogeronderwijsscholen aan te bevelen in kleinere steden en provincies

Image source - Pexels.com


Studenten waren het meest geneigd om universiteiten en in kleine steden en provincies aan te bevelen, meldt Studeer Snel. Grote universiteiten als de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Erasmus Universiteit in Rotterdam vielen buiten de top 25.

De 3.500 studenten in Nederland die deelnamen aan het onderzoek beoordeelden hun onderwijsinstelling op basis van 15 categorieën, waaronder academische reputatie, diversiteit, veiligheid en kwaliteit van het onderwijs.

In totaal zijn 60 instellingen voor hoger onderwijs geëvalueerd in het onderzoek en gerangschikt op een Net Promotor Score van nul tot tien, waarbij tien de hoogst mogelijke score is.

Nummer één was de Pedagogische Graduate School in Helmond. Tweede was de Graduate School Viaa in Zwolle en de derde plaats werd gedeeld door Artez Academy of Arts in Zwolle en TU Delft, Wageningen Universiteit en de katholieke Pabo in Zwolle.

“De meeste rankings gaan uit van het aantal publicaties van hoogleraren en variabelen waar geld en reputatie een grote rol spelen”, zegt Studeer Snel CEO Marnix Broer. “Onze ranking is van en voor studenten en houdt dus ook rekening met punten die voor studenten van belang zijn.”

De VU zakte naar de 34e plaats en de UvA belandde op plek 36. De Haagse Hotelschool behaalde een stevige 8,6 in de NPS-score, maar kreeg dit jaar slechts een 6,1 in de ranglijst.

De beste academische reputatie ging naar Nyenrode, dat daarmee ook meer carrièreperspectief biedt.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?