Stijgende trend van gezonde en duurzame Hollandse kerstpakketten


Kerstpakketten maken deel uit van een eeuwenoude Nederlandse traditie waarin werkgevers net voor Kerstmis een mand met geschenken aan hun werknemers geven. Wat begon als een traditie van boeren die hun arbeiders een paar etenswaren mee naar huis gaven, is uitgegroeid tot een geliefde jaarlijkse gewoonte om pakketten met luxe etenswaren, elektronische gadgets, wellnessproducten en andere geschenken te geven en te ontvangen. Zelfs nu verschijnen er elk jaar nieuwe trends in kerstpakketten

De nieuwste trend betreft gezonde en duurzame geschenkmanden. Steeds meer bedrijven willen gezond leven en duurzaamheid promoten bij hun personeel. En de vraag naar kerstpakketten die deze waarden ondersteunen, stijgt. We spraken met experts van verschillende kerstpakkettenbedrijven in Nederland en België over hoe zij inspelen op deze trend.

Groenten en fruit vervangen ongezonde snacks

Een van de nieuwe soorten kerstpakketten die we vaak zien is de gezonde kerstmand. Veel kerstpakkettenwinkels vermelden het ‘Gezond kerstpakket’ al onder een eigen categorie op hun website.

Lees ook:  Nederlandse chauffeurs plannen grootschalige rechtszaak tegen Renault wegens fraude met dieselemissies

Een daarvan is de kerstpakkettenproducent en distributeur Kerstpakketten Idee. Luke van Kerstpakketten Idee laat ons enkele van zijn gezonde kerstpakketten zien in zijn showroom voor kerstpakketten. “Er is een algemene trend dat werkgevers gezond leven bij hun werknemers aanmoedigen”, zegt Luke. “Bedrijven vervangen ongezonde tussendoortjes in hun lunchrooms door gezonde tussendoortjes of bieden hun medewerkers een sportschoolabonnement aan. Een andere manier om gezond leven te bevorderen is het uitdelen van gezonde kerstpakketten.”

Luke zag rond 2015 de trend van gezonde kerstpakketten ontstaan ​​en sindsdien aan populariteit winnen. “We zijn begonnen met het aanbieden van kerstpakketten met noten in plaats van chips, vruchtensappen in plaats van bier en groentedip in plaats van boterachtige dips. Ze zijn echt van de grond gekomen.”

Duurzaamheid steeds populairder als thema voor kerstpakketten

Danae van het kerstpakketbedrijf Kerstpakket Webshop vertelt over ‘Duurzame kerstpakketten’ of ‘Duurzame kerstpakketten’. “Bedrijven worden zich steeds meer bewust van hun verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid. Daarom vroegen een aantal van onze klanten om duurzame kerstpakketten. Met deze geschenkmanden kunnen bedrijven duurzamer zijn bij het uitdelen van de jaarlijkse kerstpakketten en kunnen ze hun medewerkers herinneren aan de bedrijfswaarden rondom duurzaamheid.”

Lees ook:  De meeste Nederlanders merken nog geen inflatie; Energiebedrijven zien meer achterstanden

Duurzame kerstpakketten bevatten meestal voedselproducten die biologisch, Fair Trade of lokaal geproduceerd zijn. Andere non-foodartikelen worden meestal ook lokaal geproduceerd om de druk die het internationaal transporteren van artikelen op het milieu legt, te verminderen.

Gezonde levensstijl Kerstpakketten

Gezonde levensstijl Kerstpakketten zijn ook in opkomst. Heleen van Kerstpakketten Expert vertelt onze verslaggever over de veranderingen die zij opmerkte binnen deze trend. “De healthy lifestyle kerstmand is niet een van onze meest populaire kerstpakketten. Maar we merken wel een gestage toename van de vraag naar kerstpakketten die beweging en welzijn bevorderen.” Het ‘Sportieve kerstpakket’ of ‘Sportieve kerstpakket’ is een van hun meest populaire gezonde lifestyle kerstpakketten. Deze kerstpakketten bevatten meestal gezonde tussendoortjes en bewegingsproducten zoals bidons en sportartikelen.

Of je nu in Nederland woont of niet, het is altijd een goed idee om je medewerkers te belonen met een feestelijk en gezond kerstpakket. Doorzoek de websites van kerstpakkettenbedrijven en bezoek hun showrooms om de kerstpakket te kiezen die het beste bij uw team past. En vergeet er niet een te kiezen die uw bedrijfswaarden met trots ondersteunt en laat zien.

Lees ook:  Meer mensen komen niet in aanmerking voor sociale huur, kunnen kopen niet betalen

Plaats een reactie