Stakingsdreiging Schiphol nog steeds op tafel terwijl vakbondsoverleg voortduurt

Image source - Pexels.com


Schiphol worstelt om oplossingen te vinden voor de drukte en personeelstekorten waarmee het wordt geconfronteerd, en dat allemaal onder de dreigende stakingsdreiging als het morgen geen plan presenteert dat bij vakbond FNV past.

Na de chaos op de luchthaven afgelopen zomer, toen “alles wat mis kon gaan, ging mis”, waarschuwde FNV Schiphol-topman Dick Benschop dat er voor 1 juni iets moest gebeuren aan het personeelstekort en de werkdruk op het huidige personeel. een “hete zomer” worden, zei de vakbond.

Sinds FNV de deadline van 1 juni heeft vastgesteld, heeft Schiphol meerdere keren overleg gevoerd met de vakbonden. Zondag bereikten ze een voorlopig akkoord over een “zomerbonus” voor het personeel, maar niet genoeg om de zorgen van FNV weg te nemen.

Dinsdag is de luchthaven weer in gesprek met de vakbonden.

Schiphol presenteerde vorige week een plan van aanpak om de drukte in de zomer het hoofd te bieden, waaronder het aantrekken van meer medewerkers, het verhogen van de lonen en het verbeteren van de passagiersstroom. De luchthaven is ook in gesprek met luchtvaartmaatschappijen om het aantal vluchten te verminderen.

Chaos brak uit op Schiphol op 23 april, het eerste weekend van de meivakantie, en houdt sindsdien aan. De luchthaven kreeg te maken met enorme wachtrijen, passagiers die vluchten misten en zelfs agressie-incidenten. Vorige week deelde de brandweer koekjes en sap uit aan mensen die in de rij stonden te wachten omdat sommigen flauwvielen door te veel tijd op hun voeten te hebben doorgebracht.

CEO Dick Benschop staat dinsdagavond tegenover een kritische Tweede Kamer, de Tweede Kamer, om uit te leggen hoe het zo uit de hand is gelopen op de belangrijkste luchthaven van Nederland.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?