Staking grondpersoneel KLM zorgt voor vertraging op Schiphol

Image source - Pexels.com


Het grondpersoneel van KLM op Schiphol is zaterdag om 06.00 uur begonnen met een staking vanwege de slechte arbeidsomstandigheden en het recente besluit van de luchtvaartmaatschappijen om wat arbeid uit te besteden aan een ander bureau. De staking zorgt volgens Het Parool voor lange rijen, vertragingen en annuleringen op de luchthaven.

Het grondpersoneel, dat verantwoordelijk is voor het laden en lossen van vliegtuigen en het naar hun aangewezen gates brengen, kreeg donderdag een e-mail dat hun werk deels zou worden uitbesteed aan een andere afhandelaar, zegt Joost van Doesburg van FNV Aviation tegen Het Parool. Dit zou gebeuren tijdens de meivakantie en in de zomer.

KLM noemde een tekort aan arbeidskrachten en ziekteverzuim als redenen voor het besluit. “De verschillende maatregelen die we hebben genomen om de bezetting zo snel mogelijk te verhogen, zijn niet voldoende”, zegt het bedrijf in een memo aan het grondpersoneel.

Volgens FNV zijn deze problemen echter terug te voeren op slechte arbeidsomstandigheden, lage lonen en geen vaste contracten. “KLM weigert daar iets aan te doen”, aldus de vakbond. Daarnaast droeg volgens FNV de concurrentie tussen afhandelaren op Schiphol bij aan de arbeidsomstandigheden en lonen.

KLM’s dochterbedrijf Transavia stapte vorig jaar al over op het gebruik van de afhandelaar Viggo, aldus Het Parool.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?