Stadioneigenaar wil voetbalclub Vitesse overnemen van Russische zakenman

Image source - Pexels.com


Michael van de Kuit, de eigenaar van het GelreDome-stadion, wil voetbalclub Vitesse kopen van de Russische eigenaar Valeri Oyf. Hij zette de Arnhemse club te koop vanwege de oorlog en Oekraïne en de enorme internationale druk op Russische ondernemers, meldt De Gelderlander.

Van de Kuit (52) is eigenaar en directeur van de Nedstede Groep, een vastgoedkantoor met panden in Amsterdam, Het Gooi, Arnhem en Ibiza. Hij is sinds 2018 eigenaar van het GelreDome Stadion. Hij wacht nu op informatie van Vitesse, zegt Van de Kuit tegen de krant. “Zodat we ons een oordeel kunnen vormen over de financiële positie van de club en de (on)mogelijkheden van een aankoop. Ik wil Vitesse overnemen. Kijken of ik de club gezond kan maken.”

Vitesse is sinds 2010 in buitenlandse handen. Volgens de krant kampt de club met een jaarlijks begrotingstekort van 10 tot 15 miljoen euro. De club heeft ook zo’n 132 miljoen euro aan schulden.

Pascal van Wijk, algemeen directeur bij Vitesse, zegt tegen De Gelderlander dat er “behoorlijk wat belangstelling” is voor de overname, maar wil geen namen noemen. Hij zei dat de schuld van de club zou worden opgenomen in de onderhandelingen over de verkoop. “Dat lijkt me logisch. Of die schuld ook wordt overgenomen, weten we nog niet. Dat is op de zaken vooruitlopen.”

Oyf en Vitesse stellen nog twee voorwaarden aan de verkoop. “De continuïteit van de club moet gegarandeerd zijn”, aldus Van Wijk. “En we moeten onze sportieve ambities blijven waarmaken.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?