Shell verhuist hoofdkantoor naar VK en wordt volledig Brits

Image source - Pexels.com


Olie- en gasconcern Shell wil op papier volledig Brits worden. De groep zal deze wijziging aan haar aandeelhouders voorleggen. Ook wordt het hoofdkantoor verplaatst naar het Verenigd Koninkrijk, waar onder meer de directie- en managementvergaderingen zullen plaatsvinden.

Volgens Shell moet de vereenvoudiging van de structuur ervoor zorgen dat het bedrijf sneller en flexibeler kan opereren. Ook in Nederland blijft het bedrijf aanwezig. Sommige banen zullen naar het VK verhuizen.

CEO Ben van Beurden beloofde dat Shell ondanks de voorgenomen verhuizing sterk verbonden zou blijven met Nederland. Het gaat volgens hem vooral om de rol van Shell in de energietransitie. “Ik ben me er terdege van bewust dat de aankondiging van vandaag voor veel mensen een moeilijke boodschap is. Ik wil echter benadrukken dat het vereenvoudigen van onze structuur nodig is om onze strategie te versnellen. Zo kunnen we een leidende rol spelen in de energietransitie.”

Volgens Shell vertrekken Van Beurden en financieel directeur Jessica Uhl naar het Verenigd Koninkrijk. Verschillende managers zullen in hun kielzog volgen. Shell blijft in Nederland onder meer actief met de ontwikkeling van duurzame energie en andere energie-innovaties. Dit zal zowel vanuit Den Haag als Amsterdam gebeuren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?