Shell gaat groene stroom rechtstreeks leveren aan thuisverbruikers

Image source - Pexels.com


De Nederlandse olie- en gasgigant Shell gaat binnenkort de Nederlandse thuisconsumenten voorzien van “CO2-gecompenseerd gas” en groene stroom die is afgenomen van Nederlandse zonne- en windparken. Het bedrijf kreeg daarvoor al een vergunning van toezichthouder ACM, meldt de NOS.

Hoeveel groene stroom Shell precies gaat leveren, is niet duidelijk, maar Barbara van Bergh, hoofd van deze divisie, zegt tegen de NOS dat Shell een “belangrijke” speler wil worden. “We willen dit aanbieden omdat we een leidende rol willen spelen in de energietransitie”, zegt ze. “We vinden het belangrijk dat we mensen actief helpen hun energieverbruik te verduurzamen.”

Volgens Van de Bergh staat de beslissing om groene stroom te leveren aan Nederlandse consumenten los van de toenemende druk op Shell om haar uitstoot te verminderen. Hoeveel de levering van groene stroom en gas aan huishoudens gaat bijdragen aan het terugdringen van de uitstoot, kan de NOS niet zeggen.

Ook Shell is bezig met het hervormen van haar verdienmodel. Momenteel komt het geld van het bedrijf uit de winning van olie en gas, maar de verwachting is dat de markt voor deze fossiele brandstoffen de komende decennia zal krimpen. In de toekomst wil Shell zich meer gaan richten op de handel in energie, in plaats van er naar te boren of het op te wekken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?