Sekswerkers waarschuwen elkaar voor agressieve klanten op nieuw platform

Image source - Pexels.com


Woensdag is een nieuw online platform voor sekswerkers gelanceerd, bedoeld om hun veiligheid te vergroten. Op Ugly Mugs NL kunnen sekswerkers elkaar anoniem waarschuwen voor gevaarlijke en agressieve klanten, hun nieuwe klanten controleren voor een vergadering en meldingen ontvangen als er een gevaarlijke klant in de regio is. Ook kunnen ze hulp krijgen bij het doen van aangifte bij de politie, meldt de NOS.

Het gratis online platform is een initiatief van Soa Aids Nederland en Proud, de belangenorganisatie voor sekswerkers. Zij ontwikkelden Ugly Mugs NL in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid en op verzoek van sekswerkers in Nederland.

Volgens Simone Temming van Soa Aids Nederland is het platform hard nodig. “In Nederland wordt sekswerk niet behandeld als andere juridische beroepen”, zegt ze. “De complexe en repressieve wetgeving maakt sekswerkers ook kwetsbaar, waardoor ze nog steeds te maken hebben met geweld en stigma’s.”

Ugly Mugs NL is gebaseerd op een vergelijkbaar platform in het Verenigd Koninkrijk. De Engelse versie heeft 7.000 individuele leden. Uit een enquête onder de leden bleek dat 90 procent zich veiliger voelt door het platform, en 40 procent een gevaarlijke klant heeft vermeden door een melding op het platform.

“Met veel actieve leden en de vele verzonden waarschuwingen is het platform een ​​succes in Engeland”, zegt Temming tegen de omroep. “Sekswerkers in Nederland hebben ons gevraagd om het hier ook op te zetten. Ook Nederlandse sekswerkers willen zich veilig voelen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?