Schipholbaas zegt altijd bereikbaar te zijn, ook tijdens afwezigheid

Image source - Pexels.com


Schiphol-topman Dick Benschop is de afgelopen tijd altijd bereikbaar en bereikbaar geweest als er grote problemen waren op de luchthaven, zei hij zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij wordt ervan beschuldigd tijdens de crisis op Schiphol vaak afwezig te zijn geweest. Benschop beantwoordde die kritiek door te zeggen dat hij, ook op afstand, altijd bezig was met het oplossen van problemen.

De Telegraaf schreef eerder deze week dat Benschop in de meivakantie met zijn gezin op vakantie ging naar Portugal. Ondertussen misten enkele reizigers hun vlucht door de grote drukte op Schiphol. Ook Benschop zat op Koningsdag in een boot met familieleden.

“Dat klinkt gek, dat besef ik heel goed”, zei hij. De baas van Schiphol zei dat hij de hele week thuis had gezeten met een coronavirusinfectie en die dag “ontsnapt” en kort op de boot was. “De rest van de dag was ik weer beschikbaar en bereikbaar”, voegde hij eraan toe.

Benschop keerde dinsdag eerder dan gepland terug van het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, omdat maandag zoals gebruikelijk de wachtrijen op Schiphol langer waren. Hij was in Davos om te praten over het verduurzamen van de luchtvaart. Ook Benschop is hierop bekritiseerd. “Dat soort kritiek, ik ben ook niet koelbloedig, dat is natuurlijk gewoon niet leuk.”

Het is de laatste tijd erg druk op Schiphol. Dit komt onder meer door personeelstekorten in de bagageafhandeling en beveiliging. Veel passagiers moesten uren in de rij staan ​​en sommigen hebben daardoor hun vlucht gemist. Benschop gaf in Buitenhof toe dat hij zich schaamde voor de problemen. “Dit is niet wie we willen zijn”, zei hij.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?