Schipholbaas bespreekt luchthavenchaos met Tweede Kamerleden

Image source - Pexels.com


Schiphol-topman Dick Benschop gaat dinsdag naar de Tweede Kamer om de enorme drukte op de luchthaven te bespreken. Hij was uitgenodigd door VVD en PvdA.

“Er gaat veel mis op Schiphol, maar we horen heel weinig uit de bestuurskamer”, zegt VVD’er Daniel Koerhuis, die zegt de vragen te willen stellen die “iedereen nu heeft”.

Wie via Schiphol reist, kampt al weken met wachtrijen, die zo lang zijn dat sommigen zelfs hun vlucht hebben gemist. Daar wil Koerhuis naar vragen tijdens het gesprek met Benschop, zei hij. “Hoe heeft dit zo kunnen mislopen en wat wordt er gedaan om het op te lossen zodat mensen deze zomer onbezorgd op vakantie kunnen gaan?”

De uitnodiging kwam ook van PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop. Hij wijt de problemen aan de arbeidsomstandigheden en lonen van de mensen die de bagage afhandelen. “Waarom lukt het Schipholpersoneel niet om een ​​fatsoenlijk loon te betalen, een vast contract te geven en goede arbeidsvoorwaarden te creëren?” vroeg De Hoop.

Benschop was eerder deze week uitgenodigd en “hij reageerde meteen positief”, aldus de luchthaven. Hij krijgt te maken met een aantal kritische Kamerleden. Zo pleit Wybren van Haga al langer voor het aftreden van de CEO van Schiphol. CDA-Kamerlid Harry van der Molen zegt tegen De Telegraaf, die als eerste over het gesprek met Benschop schreef, dat Nederland zich “in verlegenheid brengt”.

“Het CDA verwacht dat de heer Benschop zich tot het uiterste zal inspannen om Schiphol weer op koers te krijgen”, aldus Van Der Molen.

Benschop kreeg deze week kritiek te verduren nadat bleek dat hij tijdens veel van de meest chaotische momenten op de luchthaven was vermist. Zo bleek op Koningsdag, toen de luchthaven vanwege de drukte de toegang tot een terminal moest beperken, de CEO van Schiphol met zijn gezin feest te vieren op een boot in Den Haag. Later zei hij echter dat hij afwezig was vanwege Covid-19.

Benschop is niet van plan af te treden vanwege de chaos op de luchthaven. “Ik denk er niet aan om ontslag te nemen. Ik ben vooral gemotiveerd om alles op te lossen”, zegt hij in een interview met het ANP.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?