Schiphol wil dit jaar besluit over opening Lelystad Airport

Image source - Pexels.com


Schiphol-topman Dick Benschop wil dat er dit jaar een besluit wordt genomen over de opening van Lelystad Airport. “Ook over het wanneer en hoe”, zei hij zondag in TV WNL.

Bishop benadrukte dat de luchtvaartsector hard is getroffen door de coronacrisis en dat het aantal vluchten nog steeds veel lager is dan voor de pandemie.

In het regeerakkoord van het nieuwe kabinet staat ook dat er dit jaar een besluit moet worden genomen over Lelystad Airport, dat al jaren gebruiksklaar is. Volgens VVD, D66, CDA en ChrisenUnie zijn er “verschillende uitdagingen” op het gebied van stikstof, geluidsoverlast en leefomgevingskwaliteit. Mede door de sterke positie van Schiphol willen de partijen ook dat Nederland aantrekkelijk blijft voor grote bedrijven.

“Tegelijkertijd zijn er een paar randvoorwaarden voor de luchtvaartindustrie. Het is niet langer het oude verhaal dat alleen maar gericht is op groei”, aldus Benschop. De invloed op het milieu “zowel op het gebied van geluid als andere emissies” zal moeten worden verminderd.” Daarnaast wees hij erop dat de luchtvaartsector ook invloed heeft op de CO2-uitstoot van de wereld. “Daar gaan we nu echt op in. Voor mij is 2022 het jaar van duurzaamheid”, beweerde de CEO van Schiphol.

In het vorige regeerakkoord stond dat Lelysad enkele vakantievluchten van Schiphol zou overnemen en zo meer ruimte krijgt om zich als internationale hub te ontwikkelen. Volgens Schiphol zal dit de spreiding van het vliegverkeer verbeteren. De opening van Lelystad was vanwege de coronacrisis al uitgesteld naar november van dit jaar. Mede door de trage voortgang van de kabinetsformatie liep de vertraging verder op.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?