Schiphol waarschuwt zondag voor extra drukte

Image source - Pexels.com


Na de staking van zaterdag, waardoor veel vluchten werden geannuleerd, waarschuwt Schiphol Airport dat het ook zondag extra druk kan zijn op de luchthaven. Een deel van de reizigers die hun vlucht op zaterdag zagen geannuleerd, is volgens de luchthaven omgeboekt naar zondag.

Vanwege de staking onder het personeel dat bagage en vracht regelt, heeft KLM zaterdag 110 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Ook zondag worden naar verwachting zo’n 30 vluchten geschrapt, meldt een woordvoerder van KLM. Dit heeft te maken met de gevolgen van de staking en baanonderhoud. Reizigers die zondag niet kunnen vliegen, worden hierover geïnformeerd, aldus de KLM-woordvoerder.

Schiphol adviseert reizigers die voor 9.00 uur met KLM, Transavia of easyJet vliegen om drie uur voor vertrek op Schiphol te zijn. KLM onderzoekt of grotere vliegtuigen op kortere afstanden binnen Europa ingezet kunnen worden, om zo snel meer passagiers tegelijk naar hun bestemming te brengen.

Door de staking waren zaterdag duizenden mensen op Schiphol. Er stond een lange rij voor een van de vertrekhallen, die zich uitstrekte tot buiten het luchthavengebouw. Omdat het te druk werd, werden reizigers opgeroepen niet meer naar het vliegveld te komen. “Het is triest als je er echt naar uitkijkt om na twee jaar coronapandemie te vertrekken en dat je vakantie zo begint”, aldus de KLM-woordvoerder.

De directie van KLM beloofde eerder zaterdag in gesprek te gaan met het grondpersoneel over de arbeidsvoorwaarden en de werkdruk. Het grondpersoneel maakt zich zorgen over hun werkdruk en vreest ook voor hun baan nadat KLM had aangegeven ook met een externe afhandelaar te willen werken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?