Schiphol voegt extra crowd control maatregelen toe voor weer een druk weekend

Image source - Pexels.com


Schiphol Airport voorspelt zaterdag opnieuw meer reizigers en langere wachttijden vanwege de meivakantie. Zowel de aankomst- als de vertrekhal zal naar verwachting druk zijn.

Bij de incheckbalies, de paspoortcontrole en de security in de vertrekhallen staan ​​langere rijen dan gebruikelijk, voorspelt de luchthaven. Voor aankomende reizigers zullen er ook langere rijen zijn bij de paspoortcontrole en bij het ophalen van bagage. Volgens de voorspelling van de luchthaven zal de drukte naar verwachting tussen 8 en 12 uur ‘s middags zijn.

Na overleg met luchtvaartmaatschappijen is een aantal vluchten verplaatst. De luchthaven voegde ook een extra dak toe aan de buitenkant om meer wachtruimte te creëren.

Schiphol zet kantoorpersoneel en medewerkers van een beveiligingsbedrijf in om de passagiersstromen in de vertrekhal te managen. Een woordvoerder benadrukt dat het geen beveiligers zijn.

Naar verwachting stappen zaterdag 57.000 reizigers op Schiphol in het vliegtuig. Zondag vertrekken 63.000 passagiers vanaf de luchthaven.

Schiphol is de afgelopen dagen met luchtvaartmaatschappijen in gesprek geweest over de verwachte vakantiedrukte. Touroperator Corendon leidt dit weekend drie vertrekkende vluchten om naar Rotterdam The Hague Airport. TUI verplaatst twee vluchten naar de luchthaven van Rotterdam en Transavia één.

De luchthaven werd de afgelopen twee weekenden tijdens de meivakantie geteisterd door grote problemen. Op 23 april gingen de bagageafhandelaars van KLM in staking, wat leidde tot vertragingen en grote drukte. Het personeelstekort was afgelopen weekend de grootste zorg. Dit resulteerde opnieuw in lange wachttijden voor passagiers en Schiphol vroeg de luchtvaartmaatschappijen om ook vluchten te annuleren. Sommige vluchten vertrekken naar andere luchthavens zoals Rotterdam The Hague Airport.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?