Schiphol verwacht piekreisdag als herfstvakantie begint

Image source - Pexels.com


Op de luchthaven Schiphol vormden zich zaterdagochtend lange wachtrijen toen in grote delen van Nederland de herfstvakantie begon. De luchthaven waarschuwde reizigers voor een drukke reisdag.

Vertrekhal twee op Schiphol stond vol met reizigers die stonden te wachten om hun bagage in te checken. Bagagekarren zorgden voor enige afstand tussen verschillende groepen maar meestal minder dan 1,5 meter. Het is niet verplicht om sociale afstand te bewaren op de luchthaven, hoewel het officiële advies is om dit zoveel mogelijk te doen.

Man reizigers in de vertrekhallen kozen ervoor om een ​​mondkapje te dragen, hoewel mondkapjes pas verplicht zijn na het scannen van de instapkaart.

De drukte op zaterdag is te vergelijken met de drukste dagen van afgelopen zomer, aldus een woordvoerder van Schiphol. Ze zei dat de situatie nog steeds beheersbaar is. “Gelukkig is de sfeer goed, mensen gaan graag op vakantie.”

Schiphol verwacht tijdens de herfstvakantie zo’n twee miljoen reizigers. Dat zouden bijna drie keer meer reizigers zijn dan in 2020 toen de coronamaatregelen nog strenger waren. De Europese coronaviruspas heeft sindsdien het vliegverkeer vergemakkelijkt.

Het aantal reizigers is nog steeds niet terug op dezelfde hoogte als voor de pandemie. Tijdens de herfstvakantie van 2019 werden op Schiphol drie miljoen passagiers geteld.

Reisorganisatie TUI laat weten dat het deze week drukker was voor hen dan voor de pandemie. TUI zei dat ze dit jaar meer boekingen hadden dan twee jaar geleden. Een TUI-woordvoerder zegtid dit kan zijn omdat mensen hun zomervakantie willen inhalen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?