Schiphol: Verwacht grote drukte als vakantieperiode begint; Zware avondspits waarschijnlijk

Image source - Pexels.com


Met het begin van de meivakantie moeten mensen in Nederland er rekening mee houden dat wegen, luchthavens en attracties drukker zijn dan normaal. Schiphol waarschuwde reizigers om rekening te houden met langere wachttijden dan gebruikelijk. En de avondspits zal ruw zijn omdat het vakantieverkeer op de weg komt, zei Rijkswaterstaat.

Schiphol verwacht dat er tot 8 mei dagelijks zo’n 174.000 reizigers over de luchthaven zullen reizen. “Door de stijging van het aantal reizigers in combinatie met krapte op de arbeidsmarkt moeten reizigers rekening houden met langere wachttijden dan normaal.”

De grootste Nederlandse luchthaven raadde reizigers aan om op tijd, maar niet te vroeg op het vliegveld te zijn, zodat ze de drukte voor eerdere vluchten niet vergroten. Informeer bij uw luchtvaartmaatschappij hoe lang voor vertrek u dient aan te komen. Check indien mogelijk online in voor aankomst op de luchthaven. En zorg ervoor dat uw reisdocumentatie – paspoort, ID, Covid-19-documentatie – in orde is voordat u naar de luchthaven vertrekt.

Ook Eindhoven Airport waarschuwde voor langere wachttijden. Personeelstekorten en de extra vereisten voor reizen tijdens de pandemie kunnen vertragingen veroorzaken, zei de luchthaven. “Wij adviseren u minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn.”

Rijkswaterstaat waarschuwde dat de avondspits vroeger dan gebruikelijk zou beginnen en drukker zou zijn dan normaal vanwege vakantieverkeer.

Reizigersvereniging ANWB voegde eraan toe dat het dit weekend erg druk zou zijn in de Bollenstreek, met het jaarlijkse bloemencorso op zaterdag. Ook op de Keukenhof in Lisse worden drukte verwacht.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?