Schiphol verwacht drukte vanwege lang weekend Hemelvaart

Image source - Pexels.com


Luchthaven Schiphol verwacht donderdag weer een drukke dag bij vertrek vanwege het lange weekend van Hemelvaartsdag. Vandaag is weer een piekdag voor vertrekkende reizigers. Door personeelstekorten onder de beveiligers en bagageafhandelaars van de luchthaven verwacht de luchthaven, net als de afgelopen dagen, lange rijen voor reizigers.

Schiphol heeft woensdag overleg gepleegd met vakbonden over het oplossen van de werkdruk voor medewerkers. Vakbond FNV zei eerder in actie te komen als er voor 1 juni geen akkoord is met de luchthaven. Schiphol-topman Dick Benschop was woensdag niet persoonlijk aanwezig bij de besprekingen.

Schiphol noemde de gesprekken constructief en zei dat er een gemeenschappelijk doel was om voor 1 juni tot overeenstemming te komen. Maandag staat er weer een vergadering gepland.

De luchthaven kampt sinds het begin van de meivakantie met chaotische omstandigheden. Op 23 april, het eerste weekend van de meivakantie, ontstond chaos door een onaangekondigde staking van bagageafhandelaars. Ook heeft de luchthaven een ernstig tekort aan beveiligers, waardoor mensen de afgelopen dagen uren in de rij moeten staan ​​en hun vluchten moeten missen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?