Schiphol verhoogt de lonen van het eigen personeel komend jaar met 8 procent


Luchthavengroep Schiphol Nederland verhoogt volgend jaar de lonen van het eigen personeel met 8 procent. De luchthavenexploitant heeft hierover tijdens de onderhandelingen over nieuwe cao’s een gedeeltelijk akkoord bereikt met de vakbonden FNV, CNV en VPS.

De deals hebben geen betrekking op bagageafhandelaars of bewakers. De cao geldt wel voor de circa 2.300 medewerkers die voor Schiphol Nederland werken en loopt van april 2023 tot oktober 2024. Dit zijn medewerkers die werkzaam zijn op de verschillende afdelingen van de Schiphol-organisatie, zoals persvoorlichters en administratief medewerkers.

Het personeel krijgt vanaf 1 april een salarisverhoging van 8 procent en de lonen worden per 1 januari 2024 met ruim 3 procent verhoogd. Daarnaast krijgen medewerkers ook een eenmalige uitkering van 2.000 euro bruto, naar rato van de uur ze werken. Ook wordt de eindejaarsuitkering verhoogd, evenals het minimumloon. FNV-directeur Marcelle Buitendam zei dat het eindelijk om een ​​”echte dertiende maand”-bonus gaat.

De deal is slechts gedeeltelijk afgerond. Begin volgend jaar gaat Schiphol verder in gesprek met de vakbonden om tot een volledige cao te komen. Het gaat dan om andere zaken, zoals reiskosten, duurzaamheidsvraagstukken en verschillende soorten dienstverlening. “Voor ons was het belangrijk om medewerkers in deze tijd snel duidelijkheid te geven over een loonsverhoging. We zijn blij dat dat gelukt is”, aldus Buitendam.

Lees ook:  Huisvesting Min. wil het uitstellen van bouwprojecten met klachten moeilijk maken

Plaats een reactie