Schiphol slaagt er niet in passagiersaantallen te beperken tot target

Image source - Pexels.com


Schiphol is er niet in geslaagd om het aantal reizigers op de luchthaven op zondag te beperken zoals gepland om de werkdruk van het personeel te verlichten. Reizigers dienen daarom rekening te houden met grote drukte en worden geadviseerd op tijd op de luchthaven te zijn. Het is zondagochtend al druk op Schiphol en er staan ​​lange rijen, maar die gaan verhuizen, aldus een woordvoerder.

Schiphol wilde zondag het aantal passagiers met 5.800 terugbrengen, maar dat is niet gelukt, aldus de woordvoerder. De luchthaven was in gesprek met luchtvaartmaatschappijen over manieren om de passagiersstroom te verminderen om zo de werkdruk voor het personeel op Schiphol te verlichten. Waarom dit niet gelukt is, is niet duidelijk.

IATA, de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen, gaf eerder al aan dat het schandalig is dat Schiphol luchtvaartmaatschappijen heeft gevraagd vluchten te annuleren vanwege verwachte drukte. De vertegenwoordiger begrijpt dat Schiphol momenteel te kampen heeft met personeelstekorten, maar benadrukt dat bedrijven niet voor niets luchthavengelden aan Schiphol betalen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?