Schiphol schrapt 15.000 vluchten als de definitieve krimp begint


Schiphol schrapte 14.500 vliegbewegingen, zegt slotcoördinator Hugo Thomassen tegen De Telegraaf. Dit zijn vluchtslots die beschikbaar zijn gekomen maar niet worden herverdeeld onder de luchtvaartmaatschappijen.

Het kabinet wil de vliegbewegingen op Schiphol terugbrengen van 500.000 per jaar naar 440.000 per jaar. Het doel was om dit eind dit jaar te doen, maar omdat het een EU-procedure moet volgen, zal dat doel waarschijnlijk niet gehaald worden, liet staatssecretaris Mark Harbers (Infrastructuur) eind vorig jaar de Tweede Kamer weten.

Ondanks dat de EU-procedure nog loopt, bezuinigt Schiphol volgens de krant al op haar vliegbewegingen. De luchthaven besluit later deze week of het de komende maanden nog meer vliegbewegingen schrapt. Bronnen vertellen aan de Telegraaf dat de luchthaven dit jaar 40.000 vliegbewegingen wil schrappen.

Een woordvoerder van Schiphol zegt tegen de Telegraaf dat de 14.500 bezuinigingen op vliegbewegingen los staan ​​van de plannen van het kabinet om de luchthaven te verkleinen. “Schiphol heeft besloten om in het kader van een beheerst herstel na het coronavirus gefaseerd slots vrij te geven”, aldus de woordvoerder.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Uit de chaos op de luchthaven afgelopen zomer bleek dat Schiphol meer vluchten toestond dan het personeel aankon. Reizigers stonden regelmatig urenlang in de rij voor veiligheidscontroles vanwege een tekort aan beveiliging op de luchthaven. En personeelstekorten in bagageafhandelaars zorgden ervoor dat duizenden koffers pas lang na hun eigenaren hun bestemming bereikten.

Plaats een reactie