Schiphol reduceert drukte met nieuwe landingsslotregel; Vakbondsgesprekken gaan door

Image source - Pexels.com


Schiphol heeft nieuwe regels ingevoerd voor start- en landingsrechten, die ervoor moeten zorgen dat er deze zomer minder vluchten vanaf Schiphol vertrekken. De nieuwe regels garanderen luchtvaartmaatschappijen dat hun slots, wanneer een vliegtuig mag opstijgen of landen, niet worden gevuld door een andere luchtvaartmaatschappij als ze ervoor kiezen deze niet te gebruiken. De luchthaven is ook in gesprek met vakbonden over het verlagen van de werkdruk van haar medewerkers.

Schiphol verwacht dat dit ertoe zal leiden dat luchtvaartmaatschappijen een deel van hun slots teruggeven. “Dat leidt tot minder vluchten en maakt een betere planning mogelijk.” Luchtvaartmaatschappijen behouden de rechten op een slot als ze er deze zomer geen gebruik van maken, aldus Schiphol.

De luchthaven heeft momenteel 126.000 slots. Door de nieuwe regels kan dat deze zomer dalen tot 90.000. Dat is geen streefcijfer; het is een “breed” maximum, aldus een luchthavenwoordvoerder. De luchtvaartmaatschappijen kunnen vrijwillig besluiten de slots niet te gebruiken. De woordvoerder zei dat de luchthaven de maatregel met de luchtvaartmaatschappijen heeft besproken en dat zij deze “ondersteunen”.

De nieuwe regels gelden van 1 juni tot en met 28 augustus en zijn onderdeel van een pakket maatregelen om drukte en chaos op de luchthaven te verminderen. Donderdag maakt de luchthaven meer maatregelen bekend.

Schiphol heeft woensdag met vakbonden gesproken over oplossingen voor de grote problemen van drukte en werkdruk op de onderbezette luchthaven. De gesprekken verlopen ‘constructief’, zei Schiphol na afloop. Door een gebrek aan bewakers en bagageafhandelaars, kreeg de luchthaven te maken met enorme wachtrijen, passagiers die vluchten misten en de laatste tijd zelfs met agressie-incidenten.

Schiphol laat weten dat de onderhandelingen met de vakbonden gaande zijn. “We hebben een gemeenschappelijk doel om voor 1 juni tot een akkoord te komen.” Schiphol-topman Dick Benschop was woensdag niet aanwezig bij de besprekingen. Volgens de luchthaven is hij nauw betrokken bij de discussies en op de hoogte van wat er gebeurt.

Ook directeur Erik Maas van CNV Vakmensen zegt dat de onderhandelingen constructief zijn verlopen en dat het noodzakelijk is dat er resultaat komt. “We moeten er doorheen want de druk is heel groot. Er zijn grote uitdagingen om Schiphol weer aantrekkelijk te maken. De veiligheid staat op het spel.” Maas zei dat er een tekort is aan 500 beveiligers op de luchthaven. Ze praten onder meer over een vaste maandelijkse toelage van twee jaar voor medewerkers op Schiphol, aldus Maas.

FNV dreigde dinsdag met grootschalige acties op Schiphol omdat de werkdruk op de luchthaven veel te hoog blijft voor beveiligers, bagageafhandelaars en anderen. De vakbond wil vóór 1 juni een akkoord bereiken over verbetering van de arbeidsomstandigheden. FNV was niet bereikbaar voor commentaar op de onderhandelingen.

Maandag staat er weer een vergadering gepland.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?