Schiphol open voor compenserende luchtvaartmaatschappijen: branchevereniging.

Image source - Pexels.com


Schiphol zal “positief” kijken naar een claim van luchtvaartmaatschappijen voor de vertragingen van de afgelopen dagen. Dat beloofde de luchthaven in gesprek met Barin, de branchevereniging voor luchtvaartmaatschappijen in Nederland, zegt voorzitter Marnix Fruitema.

Schiphol kampte de afgelopen twee weekenden met grote problemen. Eerst gingen de bagageafhandelaars van KLM in staking, wat leidde tot vertragingen en grote drukte. Het afgelopen weekend was het personeelstekort het grootste probleem op de luchthaven, met wederom lange wachttijden voor passagiers tot gevolg. Schiphol vroeg luchtvaartmaatschappijen zelfs om vluchten te annuleren. Sommige agentschappen verplaatsten vluchten naar andere luchthavens.

Dit alles zal waarschijnlijk leiden tot schadeclaims tegen luchtvaartmaatschappijen. Reizigers hebben recht op compensatie als ze meer dan drie uur vertraging hebben. De luchtvaartmaatschappijen vinden dat Schiphol verantwoordelijk is voor de problemen en dus aansprakelijk is voor de schade.

Fruitema laat weten dat alle 38 luchtvaartmaatschappijen die bij Barin zijn aangesloten achter het plan staan ​​om schadevergoeding van Schiphol te eisen. Hoe hoog die claim precies zal zijn, moet nog worden bepaald. Barin en Schiphol praten daar volgende week verder over. Dan praten ze ook over de stappen die Schiphol kan nemen om het personeelstekort op te lossen, aldus Fruitema.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?