Schiphol moet toekomstige chaos voorkomen: Harbers

Image source - Pexels.com


Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) bezocht zaterdag Schiphol Airport en drong er bij de luchthaven op aan er alles aan te doen om te voorkomen dat de chaos van de afgelopen weken zich herhaalt. Personeelstekorten en arbeidsomstandigheden moeten worden aangepakt, stelt hij volgens de NOS.

Hoewel de pandemie van het coronavirus voor tegenslagen zorgde en er momenteel een personeelstekort is in veel sectoren, zei Harbers dat dit geen excuus was. “Dat ontslaat je niet van de verplichting om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat je basisproduct, de afhandeling van passagiers en vliegtuigen, weer de kwaliteit krijgt die we van Schiphol gewend zijn”, zegt hij.

Schiphol heeft de afgelopen weken te maken gehad met lange rijen, drukte, vertragingen en annuleringen. Dit werd veroorzaakt door het samenvallen van de meivakantie, personeelstekorten en een staking van het grondpersoneel van KLM twee weken geleden. Vrijwel alle vakbonden bekritiseerden KLM ook voor de manier waarop ze met medewerkers omging.

Harbers moedigde de luchthaven aan om te zorgen voor voldoende medewerkers. “En goed werkgeverschap is nodig om mensen hier met plezier te laten werken”, benadrukte hij volgens de NOS.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?