Schiphol druk maar beheersbaar, reizigers geadviseerd niet te vroeg te komen


Het is zaterdagochtend druk op Schiphol, maar de drukte lijkt voorlopig beheersbaar. Door recente problemen komen reizigers echter steeds vroeger op Schiphol aan, aldus een luchthavenwoordvoerder. Als gevolg hiervan moeten reizigers mogelijk nog langer wachten omdat de balies van luchtvaartmaatschappijen nog niet open zijn.

Volgens de woordvoerder zijn er zaterdagochtend voor zover bekend geen noemenswaardige problemen. Ook op sociale media is er geen wijdverbreide klacht over de luchthaven. Schiphol adviseert reizigers om bij hun luchtvaartmaatschappij te informeren hoe ver van tevoren ze op de luchthaven verwacht worden en onnodig wachten te voorkomen.

Wie via Schiphol reist, krijgt te maken met lijnen die zo lang zijn dat sommigen zelfs wekenlang hun vlucht missen. Luchthaventopman Dick Benschop zal zich bij de Tweede Kamer moeten verantwoorden voor de chaos, die mede is ontstaan ​​als gevolg van personeelstekorten. Volgens de luchthaven blijft het tot de zomervakantie elke dag druk.

Schiphol kwam onlangs met een actieplan om drukte en lange rijen reizigers in de zomerperiode te voorkomen. Zo wil Schiphol meer beveiligers aantrekken, de arbeidsvoorwaarden aantrekkelijker maken voor medewerkers en de doorstroming van reizigers in de terminal verbeteren. Een oplossing zijn bijvoorbeeld coaches die mensen sneller door de beveiliging helpen, een andere oplossing is een betere informatievoorziening. Ook worden er afspraken gemaakt met luchtvaartmaatschappijen over het verminderen en verschuiven van vluchten.

Lees ook:  Vrouwen harder getroffen door coronaviruspandemie: Rabobank

Plaats een reactie