Schiphol beperkt toegang vertrekhal alleen voor mensen die binnen 4 uur vliegen

Image source - Pexels.com


Om de drukte in de vertrekhallen te verminderen, geeft Schiphol Airport passagiers die binnen vier uur vertrekken alleen toegang tot de incheckbalies, bagageafgiftepunten en veiligheidscontroles. Lijnen op de luchthaven hebben zich de afgelopen vijf weken vaak van de ene vertrekhal naar de andere uitgebreid, buiten de luchthaven en langs de rijbaan.

“We begrijpen dat je vanwege de drukte op de luchthaven graag ruim op tijd op Schiphol wilt zijn”, laat de luchthaven weten in een verklaring. Door echter te beperken wanneer mensen de vertrekgebieden kunnen betreden, zei de luchthaven dat het zal helpen de wachtrijen te spreiden en een vlottere passagiersstroom te garanderen.

Ben je eerder op het vliegveld? Dan wacht je binnen op Schiphol Plaza tot je de vertrekhal kunt betreden. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer als je naar de luchthaven komt, zodat je wordt afgezet op Schiphol Plaza”, aldus de luchthaven.

De luchthaven adviseerde mensen ook om indien mogelijk licht in te pakken en alleen een ingecheckte tas of handbagage mee te nemen, maar niet beide. Bovendien verzochten ze passagiers om niet meer dan één stuk handbagage per reis mee te nemen.

Personeelstekorten op Schiphol en bij sommige luchtvaartmaatschappijen, met name bij de bagageafhandelaars en bij de veiligheidscontroles, hebben geleid tot lange wachttijden voor degenen die vertrekkende vluchten proberen te halen. Passagiers hebben uren in de rij moeten staan, vooral toen KLM-grondpersoneel op 23 april, de eerste dag van de meivakantie, een wilde staking afkondigde, maar ook tijdens het lange weekend van Hemelvaartsdag.

Schiphol heeft een actieplan uitgebracht om de drukte te verminderen, waaronder het aannemen van meer personeel, het verminderen van de werkdruk, het aantrekkelijker maken van de werkplek, betere communicatie met luchtvaartmaatschappijen over de personeelsbezetting op de luchthaven en het verzoeken van luchtvaartmaatschappijen om vluchten naar regionale luchthavens te verplaatsen of vluchten helemaal te annuleren. De luchthaven weerde ook mogelijke arbeidsstakingen af ​​door een nieuwe deal te sluiten met vakbonden over de betaling van zomerbonussen en werving.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?