Schiphol beperkt toegang tot terminals vanwege drukte

Image source - Pexels.com


Luchthaven Schiphol kampt opnieuw met drukte. Door de grote toestroom van reizigers beperkt de luchthaven de toegang tot terminals, meldt Schiphol op Twitter. Reizigers moeten rekening houden met langere wachttijden, waarschuwde de luchthaven.

Een woordvoerder van Schiphol legde uit dat bepaalde deuren gesloten zouden blijven om de passagiersstromen te helpen te midden van alle drukte.

Volgens de luchthaven is er tijdens de feestdagen altijd meer drukte. Daarnaast kampen meerdere luchtvaartmaatschappijen en andere diensten, zoals beveiligers, met personeelstekorten door onder meer ziekte.

Naast vakantiegangers zorgen ook Koningsdagvierders die het trein- en busstation als overstap gebruiken voor extra drukte op Schiphol Plaza.

Op Schiphol ontstond zaterdag chaos toen bagageafhandelaars van KLM onaangekondigd staakten. Veel vluchten konden niet vertrekken en de vertrekhallen liepen al snel vol met wachtende passagiers. Schiphol sloot op een gegeven moment de deuren. Ook de afritten van de snelweg A4 waren een tijd afgesloten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?