Rustige ochtendspits omdat mensen advies volgen om thuis te werken

Image source - Pexels.com


Inwoners van Nederland zouden vanaf vandaag thuis moeten werken, tenzij het voor hen onmogelijk is om dat te doen, zei de regering vrijdag in een persconferentie. En het lijkt erop dat mensen dat advies opvolgen. Maandagochtendspits was rustiger dan de afgelopen weken.

“Het advies om thuis te werken heeft inderdaad effect, al is het nog vroeg”, zegt Jolanda van der Velden van reizigersvereniging ANWB maandagochtend tegen de NOS. Rond 7.30 uur stond er zo’n 58 kilometer file op de Nederlandse wegen. “Dat is minder dan de afgelopen maandagen.” Om 8.30 uur waren de files teruggelopen tot 19 kilometer.

Op 6 oktober, de drukste ochtendspits van dit jaar, stond 554 kilometer file op de Nederlandse wegen.

Ook op Twitter reageerde Rijkswaterstaat op de stille wegen. “Vanochtend zagen we de rustigste maandagochtendspits sinds het einde van de zomervakantie”, twitterde Rijkswaterstaat. “Voor vanavond verwachten we ook weinig onregelmatigheden op de wegen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?