Ruim 79.000 nieuwe woningen gepland voor regio Den Haag


De komende jaren komen er in de regio Haaglanden ruim 79.000 nieuwe woningen bij, waaronder meer sociale huurwoningen. Over het plan is vrijdag overeenstemming bereikt tussen de acht gemeenten in de regio, waaronder Den Haag en Zoetermeer, de provincie Zuid-Holland en woningcorporaties.

De woningnood in de regio blijft toenemen en de noodzaak om nieuwe woningen te bouwen is groot, aldus de betrokken partijen. Het plan is ook om te komen tot een betere verdeling van de sociale huurwoningen over de gemeenten in de regio.

“We zien een toenemende behoefte aan woningen. Om ervoor te zorgen dat er in 2030 voldoende woningen beschikbaar zijn, voegen we substantieel meer woningen toe”, zegt Robin Paalvast, voorzitter van de commissie die tot een consensus moet komen tussen betrokken partijen. .

“We hebben een huisvestingscrisis. Om te zorgen voor voldoende sociale huurwoningen, zullen corporaties de komende jaren drie keer zoveel moeten bouwen als nu”, zegt Mohamed Baba, voorzitter van de Vereniging van Verhuurders Haaglanden in de regio Haaglanden. Hij zei: “Het is belangrijk dat alle betrokkenen hard werken om de huizen niet alleen op papier in te richten, maar ook om ze daadwerkelijk te bouwen.”

Lees ook:  Meer huiseigenaren sluiten tweede hypotheek af om verbouwingen te financieren

Plaats een reactie