Ruim 600 scooterrijders beboet sinds start cameratoezicht Amsterdam

Image source - Pexels.com


Het cameratoezicht waarmee Amsterdam vorige week begon om scooterrijders van het fietspad te krijgen, leidde al tot ruim 600 boetes. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er de eerste dagen alleen waarschuwingen uitgedeeld. Overtreders krijgen sinds vrijdag boetes van 95 euro.

Scooterrijders mogen sinds 2019 in veel delen van de hoofdstad niet meer op fietspaden. Ze moeten met helm op de rijbaan rijden. Omdat de laatste tijd steeds minder mensen zich aan de regels houden, is de gemeente afgelopen maandag begonnen met het inzetten van kentekencamera’s als handhavingstoets. Deze komen bovenop de handhaving door handhavers op straat, die zo’n honderd boetes per maand uitdelen.

Begin vorig jaar bleek uit een evaluatie dat de nieuwe regel leidt tot meer verkeersveiligheid, een betere doorstroming en minder files op de fietspaden. Volgens de gemeente is ook het aantal ongevallen met scooterrijders flink afgenomen.

Vooralsnog worden de bestaande vergunningsplaatscamera’s ingezet voor handhaving, maar later komen daar ook verplaatsbare camera’s bij.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?